Holmgrens sommarbuffé

Komponera din egen buffé genom att välja 3-5 av rätterna nedan:

 

Lufttorkad skinka med melon

Skinkinlindad sparris

Lime- och örtmarinerad fläskfilé

Stekt ungtupp med Rhode Island sås

Rostbiff med pickles och remouladsås

Färskrökt lax med pepparrotsvisp

Skaldjurspaté med romsås

Laxpaté med romsås

Pastasallad med grönsaker och knaperstekt bacon

 

Rökt lammstek med pepparrotsvisp

Bresaola, ruccola och grana padano

Västerbotten- eller broccoli/ädelostpaj

Sesam och sweet chili marinerade kycklingspett

Tomatsallad med buffel mozzarella och ruccola

Kronärtskocks- och sparrissallad med parmesan och örter

Potatissallad ingår

3-rätters: 160:- per portion, minst 10 portioner

4-rätters: 170:- per portion, minst 20 portioner

5-rätters: 180:- per portion, minst 30 portioner

Catering

Festbuffé (160:- per portion)
Limemarinerad rostbiff med kapris, pimento och svarta oliver; inskyad fläskfilé; skinkinlindad sparris; stekt ungtupp med Rhode Island-sås, potatissallad (minst 10 port).

 

Gourmetbuffé (170:- per portion)
Konjaksgravad oxfilé med senapsdressing; inskyad fläskfilé; stekt anka med persika Walldorf; rökt lammstek med pepparrotsgrädde; potatissallad (minst 10 port).

 

Italiensk buffé (180:- per portion)
Bresaola (lufttorkat oxkött), pancetta, parmaskinka, salami (spianata, fänkåls- eller tryffel-) pastasallad med kronärtskocka, paprika, oliver, marinerad vitlök och parmesanost, mozzarellaost med tomat, melon, ruccolasallad, soltorkad tomat, basilika och färska grönsaker; bröd och olivolja (minst 20 port).

À la carte

Entrérätter

Carpaccio på kalvryggfilé med marinad (89:-)
Lövtunna skivor av kalvryggfilé marineras med limefrukt, olivolja, kapris, pimento, champinjoner och riven parmesanost (marinaden skall hällas över köttet 20 min innan servering).

Konjaksgravad oxfilé (89:-)
med senapsdressing; garnerad med rotfruktsstrimlor och grönsallad.

Melon och parmaskinka (60:-)
på bädd av grönsallad, garnerad med tomat, gurka och persilja.

Laxpaté (64:-)
med gurka i cremé fraiche; garnerad med grönsallad, citron och dill.

Rökt laxrullad (64:-)
fylld med marinerade champinjoner på bädd av strimlad grönsallad, garnerad med pepparrotsgrädde, citron och dill.

Huvudrätter att värma

Kalvfilé Oscar (169:-)
med sparris, hummermedaljong, dillkvist; béarnaisesås, stekt potatis (min 10 port).

Örtfylld, vitlöksspäckad lammstek (149:-)
med rödvinsås, mintgelé, fransk potatis- och rotfruktsgratäng (min 10 port).

Herrgårdsfilé à la Karin S (169:-)
ansjovis- och enbärsmarinerad oxfilé på en bädd av småskuren stekt potatis
och kantareller; gräddsås, pressgurka, vinbärsgelé (min 10 port).  

Coq au vin (129:-)
 Stekt ungtupp med glacerad smålök, champinjoner, strimlad bacon; rödvinssås, stekt potatis (min 10 port).

Som komplement till rätterna ovan:
Grönsallat (10:-) Kuvertbröd och smör (10:-)

 

Alla rätter ska beställas minst 3 arbetsdagar i förväg och minsta beställning är 10 portioner.